2010. október 13., szerda

Még nyitott a lehetőség a számodra

Kedves INGATLAN KRÓNIKA OLVASÓK!

A sikeres ingatlaneladás alapja a minőségi kínálat, és a minőségi ügyfelek.  Sokan azt gondolják, hogy ha sok ingatlan van a portfóliójukban, biztos lesznek eladásai is. Ha más nem a nagy számok törvénye alapján. Ez az elképzelés ott bukik meg, hogy a kínálatot kezelni is kell ahhoz, hogy mindig friss és „kívánatos" legyen. A piaci árus sem tudja az egymás hegyére pakolt zöldségeit eladni, amik pláne már napok óta ott punnyadnak a standon.  Az alja már rohadozik, csöpög belőle a bűzös lé, már a legyek is körül dongják.

A te helyzeted sem más. Neked is „forgatni kell" az árut, frissíteni a kínálatot, újabb és újabb portékákat ki rakni a standodra. És persze a régi elfekvő készleteidet is frissíteni kell időnként. Viszont ha sok rossz minőségű ingatlanjaid vannak, egyszerűen képtelen leszel őket kezelni, és rád rohad minden.

Mindezek fejébe a rossz minőségű ingatlanoknál még rosszabb, még nagyobb veszteségeid lesznek, ha „rossz minőségű" megbízói ügyfélköröd van. Olyan eladók, akik nem is gondolják komolyan az eladást, akik horror magasan kitartják az áraikat, akik csak egy szükséges rossznak tartják a veled való együttműködést, akik azt mondják neked: „Én ennyit akarok kapni, a jutalékát meg gazdálkodja ki magának!" bődületes anyagi és morális károkat fognak okozni neked.

A rossz hír az, hogy a kettő együtt kézen fogva jár. Ha az egyiket beengeded a portfóliódba, azzal bejön a másik is. Ha nem ismered fel időben őket, a folyamat legvégén kizárólag Te leszel az, aki veszteségeket könyvelhet el. ÓRIÁSI VESZTESÉGEKET!

Te leszel, aki fizeti a hirdetési költségeket. Ha összeadod, akár több százezer forintra is rúghat. Rengeteg üzemanyagra, közlekedésre, telefonos egyeztetésre elköltött pénzek, több órányi tárgyalás,  „Úristen nem is merem összeadni mindezeket" És ezeket nem tehetsz mást, be kell vállalnod. De azt, hogy ezek a szemétbe landoljanak már nem.  

Gyere el te is 2010. október 23-án,  a kurzusunk budapesti előadására, ami Az értékesítési megbízás és ami mögötte van címmel kerül megrendezésre. A részleteket erre a linkre kattintva olvashatod el.

 

Üdvözlettel:
Cserven Gábor
www.azingatlankozvetitesgyakorlata.hu