2010. július 26., hétfő

Napi hírlevél

Orbán Viktor: Nem kell segélyért kuncsorogni

2010.07.26

Orbán Viktor szerint "az IMF-től való szabadulás" egy lépés a nemzeti önrendelkezés irányába. Mint mondta, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött szerződés lejárta után, októbertől, Magyarországnak nem lesz dolga az IMF-fel.

Tovább terjeszkedik külföldön a Kulcs-Soft

2010.07.26

Tovább terjeszkedik a nemzetközi piacokon a Kulcs-Soft, a társaság a BÉT oldalán közzétette, hogy Spanyolország mellett már Szlovákia, Románia, Csehország, Oroszország, Anglia, Egyesült Arab Emirátus és Dél-Afrikai Köztársaság területén is értékesíti szoftvereit.

Rengetegen költöztek az első félévben

2010.07.26

A bukaresti hírek szerint ebben az évben már 7,000 irodista költözött másik irodaházba - írja a Ziarul Financiar (ZF). Ez becsléseink szerint hozzávetőleg 70,000 négyzetméternyi bérleti tranzakciót jelent a román főváros irodapiacán.

Komoly munkába fogott a BAMOSZ a kormánnyal közösen

2010.07.26

Az alapkezelők, hasonlóan a többi különadóban érdekelt szektorhoz tudomásul vették az extra adót, viszont a szereplők a kormány részéről megfogalmazódott elvárásokért cserébe sokkal támogatóbb, kooperatív munkát szeretnének látni a politikusoktól - nyilatkozta a zárószavazást követő első interjújában a Portfolio.hu-nak a BAMOSZ elnöke, Szalai Sándor.

10 tipp a tökéletes albérlethez: ezekre mindenképp figyelj!

2010.07.26

Kiderültek a felvételi ponthatárok, megindult a roham a legjobb albérletekért és a legjobb albérlőkért. A bérlakások piaca komoly buktatókat is rejthet, nem is gondolnánk, mennyi mindenre érdemes figyelnünk!

Újra viszik a repülőgépet, mint a cukrot

2010.07.26

A London mellett megrendezett idei farnborough-i légikiállítás és -vásár (FIA) rendkívül jól sikerült - 47 milliárd dollár értékben kötöttek üzleteket a kiállítók a megrendelőkkel.

Félig megtelt az Eiffel Tér Irodaház

2010.07.26

A múlt év őszén átadott, a Nyugati pályaudvar és a posta épülete között elhelyezkedő, 23 ezer négyzetméteres Eiffel Tér Irodaház fele már bérlőre talált – közölte a fejlesztő Conver-genCE.

Dobogós az ipari bővülésünk

2010.07.26

Magyarországon egy év alatt 41 százalékkal bővültek az ipari megrendelések, ami az EU 27 tagállama közül a harmadik legjobb mutató – derül ki az Eurostat májusra vonatkozó adataiból.

A közlekedési államtitkár a Tények Estében

2010.07.26

Meg fogják építeni a teljes 4-es metrót, ezt mondta a Tények Estében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

Egyeztetések kezdődtek a Malévről az orosz partnerrel

2010.07.26

A Malév helyzetének rendezése érdekében megkezdődtek az előkészületek a tárgyalásokra az orosz partnerekkel, a téma várhatóan a magyar-orosz gazdasági kormányközi bizottság ülésén napirenden lesz – mondta Márton Attila légi ügyekért felelős miniszteri biztos szerdán, a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Új sztrádaszakaszt adnak át a mai nap folyamán

2010.07.26

Ma nyitják meg a forgalom számára az M31-es autópályát, amely az M0-ás útgyűrű és az M3-as autópálya között biztosít majd közvetlen összeköttetést Gödöllő térségében – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.).

Charta a motoros közlekedés biztonságáért – Interjú Óberling Józseffel

2010.07.26

Az utóbbi években jelentősen csökkent a közúti balesetek száma, jóval, csaknem a felével kevesebben halnak meg a közutakon.

Mosolygós búcsú - csak nehogy sírás legyen a vége

2010.07.26

Büszkén és mosolyogva intett búcsút az elmúlt héten a kormány a Nemzetközi Valutaalapnak, a nemzeti önrendelkezés irányába való elmozdulásra hivatkozva, miközben a befektetői-elemzői közösség és a hitelminősítők feszülten figyelték a fejleményeket, a forint pedig látványosan gyengélkedett a régiós devizák között.






További hírek...